Magyarország kúl

Bulihely a Balaton szellemkastélya

Fiatalok gyülekező, bulik helyszíne a balatonederecsi, romos szellemkastély, amelynek története rejtélyes halálesetekkel megtűzdelt. Senki sem akarja felújítani.

Közzétette: Dezső Szilvia – 2018. január 13.

Rémes állapotban van az egykor szebb napokat is látott balatoni kastély. A területet birtokba vette a növényzet, az épület annyira romos, hogy életveszélyes megközelíteni, írja a Bors. Ez nem riasztja vissza a kísértethistóriák kedvelőit.

Balatonederics határában áll a Fekete-kastély, de a 71-es útról az épületet a sűrű növényzet és fák teljesen eltakarják. A területet ellepték az eldobott, üres sörös üvegek, a kastély bejárata helyett egy üres lyuk tátong. A potyogó téglák és törmelék miatt életveszélyes a közelébe menni, ennek ellenére a falak belülről tele vannak graffitivel.

Közzétette: Dezső Szilvia – 2018. január 13.

Egy címermaradvány és egy-egy helyen a megmaradt padlózat darabkái utalnak arra, hogy valaha ez egy elegáns épület lehetett.

Közzétette: Dezső Szilvia – 2018. január 13.

A 18. században épült, egykor a Nedeczky család volt a tulajdonosa. Nevét tetejének egykori fekete színéről kapta. A kastélyt Nedeczky Jenő vette meg anyagi gondokkal küzdő bátyjától, Istvántól. A rémtörténetek sorozata ezután kezdődött.

Az első gyilkosság 1912 nyarán történt, amikor is egy helybéli gulyás féltékenységből megölte a kedvesét, a kastély szakácsnőjét. A második haláleset öngyilkosság volt: a földbirtokos Nedeczky Jenő 1914 tavaszán, 74. születésnapján önkezével vetett véget az életének.

A kastély ezután többször tulajdonost cserélt. 1928-ban Vág Jenő pesti ügyvéd és felesége költözött oda. Amikor az ügyvéd rajtakapta a nejét egy másik férfival, öngyilkos lett. Az özvegy szeretője, egy kútfúró szintén megölte magát, amikor a nő őt is megcsalta. Az özvegy következő kalandja egy szélhámos volt, aki alföldi földbirtokosnak és tengerésztisztnek adta ki magát. Tizenháromszoros bigámia vádjával körözték. Elköltötte az özvegy vagyonát, majd nyoma veszett.

Közzétette: Dezső Szilvia – 2018. január 13.

A kisemmizett asszony a kastélyt egy miniszteri főtanácsosnak adta el, aki a II. világháború idején látszólag a németeknek dolgozott, valójában a szovjeteknek kémkedett. Miután lelepleződött 1945-ben, öngyilkos lett.

Akik már jártak a kastélyban, azt állítják: máig ott bolyonganak az áldozatok szellemei.

Közzétette: Dezső Szilvia – 2018. január 13.

A kastély egy ideig üdülőként üzemelt, de aztán elhanyagolták. A Bors 2014-ben rábukkant egy internetes hirdetésre: a 840 négyzetméteres, négyszintes épületet a birtokkal együtt 220 millió 500 ezer forintért árulták. Jelenlegi állapotát nézve, úgy tűnik, eddig nem vette meg senki.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top