Magyarország kúl

Magyar fogások a világ hivatalosan legszebb éttermében

Svédországban található az az étterem, amelyet a legrangosabb utazási portál szerint az év legszebbjének választottak. Az étlapról pedig ismerős, magyar ételek köszönnek vissza.

Közzétette: Határtalan Építészet – 2016. október 26.

Miért ne lennénk büszkék arra, ha egy stockholmi étterem, ami a Condé Nast Traveller nemzetközi utazási portál szerint az egyik legszebb a világon, magyar lángost, kolbászt, sonkát kínál, írja a hvg.hu.

A világ legszebb éttermeinek 2018-as listáját nemrégiben tették közzé. Közép-európai sajnos nincs köztük, de a svéd Bar Central igen (és egy másik stockholmi étterem, a Woodstockholm) igen, amely közép-európai konyhát visz, cseh, osztrák, magyar fogásokkal.

dining in design heaven – bar central stockholm.

Közzétette: STUDIO KLO – 2017. november 20.

Az étlapon ilyen fogásokat talált a hvg.hu: 22 hónapig érlelt magyar mangalicasonka, kecskesajtos-tejfölös meg szarvasgombás szalámis-sajtos lángos, paprikás sült kolbász köményes káposztával, krumplival. Ez utóbbinak nevet is adtak: Ungaren 205. Lehet hozzá inni frissen csapolt cseh Pilsner Urquellt.

Aki pedig február 1-re foglalna asztalt, az történetesen Franz Weninger soproni borásszal is találkozhat, az éppen aktuális borvacsorán.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top