Magyarország kúl

Túlsúlyos asztmásból lett szaharai kalandor egy pécsi nő

Személyi edző, afrikai ralitúra résztvevője, a Spartan Race eredményes versenyzője: pedig a pécsi Beatrix túlsúlyos és tüdőbeteg tinédzserként váltott.

Közzétette: Zathureczky-Czukor Beatrix – 2018. január 18.

A 32 éves pécsi Zathureczky-Czukor Beatrix egy asztmás, túlsúlyos tinédzserből lett törtető személyi edző, aki többször is élmezőnyben végzett az egyik legnehezebb magyar „sárfutó” akadálypályán, a Spartan Race-en, írja a PécsMa. Beatrix rengeteg hajmeresztő dolgot csinál, legutóbb több mint kétezer kilométert tett meg egy autókaravánnal a Szaharában, félelmetes szakadékok peremén, végeláthatatlan dűnéken és veszélyes kősivatagokban.

Zathureczky-Czukor Beatrix azonban nem volt mindig ennyire bevállalós és sportos, sőt, alig hét évvel ezelőtt háromszáz métert sem tudott lefutni úgy, hogy ne legyen rosszul utána. Súlyos asztmájából és túlsúlyából azonban egy napon elege lett, és életmódot váltott.

Közzétette: Zathureczky-Czukor Beatrix – 2018. január 17.

– Három hét után már le tudtam futni húsz percet egyben. Az orvosom mindezek után megkérdezte, hogy mi történt velem, mire én annyit mondtam: kidobtam a receptjeit és elkezdtem futni. Jó, akkor ezt ne hagyja abba – válaszolta a nőnek az orvosa.

Beatrix munkájából fakadóan segít az embereknek abban, hogy jobban érezzék magukat a bőrükben, nyitottabbak legyenek a világra. – Az életemmel, kalandjaimmal, erőpróbáimmal példát mutatok nekik is, és a pécsieknek is – teszi hozzá. Beatrix pécsieket készít fel futóversenyekre, akár ultramaratonra is, de ő maga is benevez néha extrém erőpróbákra, versenyekre, teljesítménytúrákra. Legnagyobb sikere a tavaly ősszel elért eredménye a Spartan Race-en, mely egy neves magyar, terepakadályokkal nehezített „sárfutó verseny”, ahol kategóriájában 226 nevező közül negyedik lett.

Közzétette: Zathureczky-Czukor Beatrix – 2018. január 17.

A 2150 kilométeres szaharai utat négy autóval tette meg a csapat nyolc nap alatt. Marrakestől Agadir városáig autózott a társaság, szó szerint árkon-bokron át, nyolc nap alatt ugyanis átszeltek kősivatagot, homokdűnéket, de keresztülvezettek olyan szűk hegyi utakon is, ahol félő volt, hogy a szakadékba csúsznak az autók kerekei.

A 32 éves nőnek vannak még tervei: baráti társaságával terveznek egy hasonló kalandtúrát egy éven belül, az ötlet azonban olyannyira titkos, hogy Beatrix sem tudja, hogy hova és mikor mennek, ezen kívül tervez egy kalandtúrát is az Amazonas mentén is, de számos extrém küldetésen gondolkodik még.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top