Magyarország kúl

Most már ilyen is van: bemutatták Az Ország Tojását

Az Európa legjobbjaként számon tartott Zsigóné Kati egy éven át dolgozott Az Ország Tojásának alapját adó különleges strucctojáson.

Az Ország Tojása történelmünket; hazánk múltját és jelenét közvetíti felénk, összesen 79 gondolatban, írja a Sokszínű Vidék. Az Európa legjobb tojáskészítőjeként számon tartott Zsigóné Kati egy éven át dolgozott Az Ország Tojásának alapját adó különleges strucctojáson. Az alkotás elkészítése során 11 különböző technikát alkalmazott, amely világszinten is egyedülálló. Mások mellett aranypatkók, faragások és miniatűr pontok is láthatóak rajta. Az Ország Tojásán látható motívumok, képek és jelek őseink útján haladva mesélik el a magyarság történelmét, így szeretné gazdagítani Magyarország kincseit, művészi értékeit.

Kedden egy sajtótájékoztatón mutatta be Az Ország Tojását Zsigóné Kati népi iparművész, „A Tojásdíszítés Királynője, akit Dubajban a világ 5 legjobb tojásdíszítője közé választottak, Európában pedig a legjobbnak.

Az Ország Tojásának alapját adó különlegesen nagyméretű strucctojáson Zsigóné Kati több mint egy éven át dolgozott. Maguknak a motívumoknak a felrakása négy hónapot vett igénybe. A művész kiemelte: remekművével célja, hogy a magyar állam tulajdonába kerüljön, és hogy a világ számos pontján megtekinthető legyen kiállításokon is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top