Magyarország kúl

Magyar felfedezőnőjéről nevezték el az új fajt

Angyal Dorottyának nem csak a neve különleges, hanem tudományos tevékenysége is: nemrégiben felfedezett új rákfajt, így az is megkapta a nevét.

Közzétette: US Embassy Budapest – 2018. február 11.

Tudományos felfedezésről ritkán értesülünk az amerikai nagykövetség Facebook-oldaláról, most mégis ez történt. Saját programjukat promotálva mutatták be a női tudósok napján Angyal Dorottya kutatót.

“A lányoknak és nőknek minden képességük megvan arra, hogy nagy tudósok legyenek, igaz? Igaz! Szóval lányok és hölgyek, rajta, kövessétek az álmaitokat! Ismerjétek meg Angyal Dorottyát, az ifjú magyar kutatót, aki már tudományos hírnevet szerzett a barlangok biodiverzitásával és ökológiájával kapcsolatos kutatásaival. Nemrég egy új fajt is felfedezett, amely így az ő nevét is viseli: Mayaweckelia troglomorpha Angyal, 2018. Ez egy most már híres felemáslábú rákocska”,, írják.

Közzétette: US Embassy Budapest – 2018. február 11.

A Magyar Természettudomány Múzeum munkatársának kutatásairól egyébként blogot is vezet, érdemes olvasgatni a képes-videós beszámolókat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top