Magyarország kúl

Lajkó – cigány az űrben: viccesnek ígérkezik

1957-ben Bajkonurban azon folyik a verseny, hogy Lajkó, a magyar cigányt kilőjék-e a világűrbe. Az új, humorosnak tűnő magyar filmnek már az előzetese is mulatságos.

Elkészült Lengyel Balázs első nagyjátékfilmjének, a Lajkó – cigány az űrben című fekete komédiának az előzetese. A tanúra emlékeztető film 1957-ben játszódik, amikor a Nagy Szovjetunió úgy dönt, hogy baráti országai közül többek között Magyarországnak ad esélyt, hogy kiválassza a Föld első kozmonautáját, aki majd az első ember lehet az űrben, írja az Index. Karmazsin Jenő elvtárs, a Kunmadarasi Vörösiszap Termelőszövetkezet elnöke Serbán Lajost, azaz Lajkót választja. Ő ugyanis gyerekkora óta vonzódik a csillagokhoz. Ezt a vonzalmat nem kis részben anyjának köszönheti, aki beavatta a cigány asztrológia rejtelmeibe, és Lajkó egyik rosszul sikerült rakétakísérletének következtében már nem lehet velük.

Lajkó egész életét egyetlen célnak rendeli alá: eljutni az űrbe, és ott bocsánatot kérni anyjától. De előbb Bajkonurban, egy különleges verseny keretében eldöntik, hogy a magyar Lajkó, a német Helga Mengele, az észt Ilmar, vagy a mongol Timuzsin lesz-e a szerencsés kiválasztott.

Egyelőre ennyit lehet tudni a Lajkó sztorijáról, ami a készítői szerint humoros közönségfilm lesz. A címszerepet Keresztes Tamás alakítja, akit legutóbb a Kincsemben láthattuk, de szerepel még a filmben Gyabronka József, Pálffy Tibor, Papadimitriu Athina, Trokán Anna és Trokán Nóra, Szirtes Ági, Máté Gábor, Rajkai Zoltán, Trill Zsolt, Lukács Andor és német, ukrán, orosz színészek.

A Lajkó – cigány az űrben március 29-én kerül a mozikba.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top