Magyarország kúl

Ennél telebb már nem lehet: fagy mellé hó is érkezik

Kedden havazás és a délnyugati tájakon jó hideg szél keseríti meg az életünket. Ez lesz a leginkább télies időjárású nap ebben az évszakban.

Kedden már sokfelé, várható havazás, nagyobb mennyiségre délen számíthatunk. Továbbra is élénk, erős lesz az északkeleti szél, ez pedig hófúvást eredeményezhet. Hajnalban -6, -14, napközben -2, -8 fok valószínű.

A havazást okozó mediterrán ciklon csapadékzónája szerdán elhagyja térségünket. Délelőtt nyugaton, délután viszont már keleten is kisüthet a nap, írja az Időkép.hu.

Pedig már így is eléggé hideg volt: a legalacsonyabb maximum-hőmérsékletet hazánkban a hétfői napon eddig is Kékestetőn mérték (1986-ban), és ma ott ismét csupán -11,4 fokigemelkedett a hőmérséklet, tehát beállítottuk a rekordot.

Budapesten viszont meg is dőlt a hidegrekord: az 1986. február 26-án, Budapest Széchenyi-hegy állomáson mért -5,0 fok -6,7 fokra változott, amit a János-hegyen regisztrált az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top