Magyarország kúl

Öt kép arról, hogy Hódmezővásárhely a legmenőbb hely Magyarországon

Azt hitted, nincs ott semmi? Nagyobbat nem is tévedhettél volna! Magaskultúra, pszichedelikus városközpont és horrorfilmes temetkezés a városban, amely egyébként pisi- és kakinagyhatalom. Mutatjuk.

Vasárnap késő este céltalanul kattintgattam a neten – ahogy minden normális ember szokta vasárnap késő este -, és valami megmagyarázhatatlan oknál fogva eszembe jutott

Hódmezővásárhely!

Kétszer jártam ott életemben, egyszer átszálltam, egyszer egy rettenetes (mondjuk milyen lenne?) céges buli szenvedő alanyaként, szóval magából a városból nem sokat láttam.

Február 25-én este aztán – még egyszer mondom: tökre magától, minden különösebb ok nélkül – eszembe jutott: tényleg, mi van ott? Meg kellene nézni! Gyorsan meg is néztem, azaz (ahelyett, hogy vonatra szálltam volna) feltúrtam a város közéleti és kulturális eseményeiről külön odafigyeléssel és hangsúllyal tudósító MTI adatbázisát. Csodás fotókat és képaláírásokat találtam, mutatom is az öt legjobbat!

Horrortemetés

Feltárt, tizenegy ember maradványait rejtő késő bronzkori, kora vaskori sír Hódmezővásárhely-Kopáncs térségében egy homokbánya területén 2017. június 28-án. Az eltérő időpontokban életüket vesztő tizenegy embert valamilyen sajátos rítus részeként később együtt temették el újra. Ha készülne magyar megátkozós-természetfeletti slasher horror, minden bizonnyal Hódmezővásárhelyen készülne.

MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Kortárs képzőművészet

Érdeklődő a 64. Vásárhelyi Őszi Tárlat megnyitóján a hódmezővásárhelyi Alföldi Galériában 2017. október 8-án. Az őszi tárlat egyébként országszerte elismert képzőművészeti show, érdemes megcélozni!

MTI Fotó: Rosta Tibor

Bromance

Kisecsedi juhászok beszélgetnek a XXXI. Szent György-napi Juhásztalálkozón Hódmezővásárhelyen 2015. április 26-án. Az SZTE Mezőgazdasági Kara és a Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetség közösen idén is megrendezte hagyományos juhásztalálkozóját, amelynek keretében birkapörköltfőző-versenyt, valamint juhnyíró- és juhkörmölő-bemutatót is tartottak. Egyszer elmegyek, eskü!

MTI Fotó: Rosta Tibor

Kaki, pisi

Egy dolgozó szaniterárut készít a Villeroy & Boch Magyarország Kft. hódmezővásárhelyi gyárában 2015. október 8-án. Ötven éve, 1965-ben rakták le a társaság elődje, az Alföldi Porcelángyár alapkövét. Nem is tudtam, hogy a magyarok 90 százaléka vásárhelyi vécén ül!

MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Szépülő városközpont

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, országgyűlési képviselő beszédet mond a hódmezővásárhelyi belváros-rekonstrukció újabb ütemének átadásán 2016. január 7-én. A beruházás 740 millió forintból, uniós támogatással valósult meg. Még további szép fejlesztéseket és beruházásokat kívánunk!

MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top