Magyarország kúl

Ők a legértékesebb magyar sportolók

A Forbes magyar kiadása negyedszer állította össze a legértékesebb magyar sportolók listáját. Az élen nincs meglepetés,

Hosszú Katinka (MTI-fotó: Koszticsák Szilárd)

Újdonság viszont, hogy soha nem közelítették meg ennyire a Vasladyt, írja a Forbes.hu. A sportolók sokkal jobban is ügyelhetnének a személyes márkájukra.

Szűk esztendeje volt a magyar sportnak a 2017-es, az olimpia utáni évben mindössze egy magyar sportolónőnk nyert világbajnokságot (Hosszú Katinka). Listánkon a második helyezett soha ilyen közel nem volt az eddig zsinórban négyszer is a lista élén végző Vasladyhez. (A lista egyébként még nem vette figyelembe a téli olimpián szerzett aranyat, csak a 2017-es eredmények alapján számolt.)

A hirdetők állandó médiaszereplést, influencerszerepet várnak a magyar sportolóktól, ennek azonban sokan nem tudnak, vagy nem akarnak egyelőre megfelelni. A társaságiadó-rendszerből nyerhető „könnyű” állami pénzek pedig elszívják a forrásokat a sportmarketingből és a szponzorációból. A középmezőny alacsony pontszáma és sűrűsödése jelzi: ha valaki tudatos stratégiával nekivág,
könnyen eljuthat az élbolyba a magyar piacon – akár világbajnoki arany nélkül is.

A 2018-as lista élbolya: 

  • Hosszú Katinka (sorozatban negyedszer végzett az élen)
  • Michelisz Norbert
  • Babos Tímea
  • Fucsovics Márton
  • Szilágyi Áron

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top