Magyarország kúl

Ma nem lesz cukibb a Pécsen született szurikátakölyköknél

Idén januárban a tavalyi születésű, immár kamaszkorú szurikátakölykök kistestvéreket kaptak, nemrég ugyanis három újabb kiskölyök született a Pécsi Állatkertben.

Dúl a szerelem a szurikátacsaládban! Buddha és Franciska tavaly már megörvendeztetett minket négy kölyökkel, idén…

Közzétette: Pécsi Állatkert és Akvárium Terrárium hivatalos – 2018. február 28.

A kicsik neme egyelőre még nem ismert, gondozóik különböző gyümölcsökről nevezték el őket, így Áfonyával, Szederrel és Szamócával gyarapodott a család, írja az állatkert honlapja. A kölykök szurikátára jellemzően vakon és gyámoltalanul születtek,  és csupán a napokban, amikor már kellően megerősödtek, hagyták el a biztonságot jelentő szülőszobát. Napról napra egyre aktívabbak és játékosabbak, nevelésükbe a szülőkön kívül-akárcsak a természetben- a csapat többi tagja és a nagyobb testvérek is besegítenek.

Ha a vezérnősténynek születnek utódai, gyakran az alacsonyabb rangú nőivarú egyedek tejelválasztása is beindul, ez által a kicsiket ők is tudják szoptatni, tehermentesítve ezzel az anyát. A kölykök apja, Buddha remek apukának bizonyult, kicsinyei gyakran bújnak hozzá, játszanak vele, illetve veszély esetén is ő az, aki a csapat védelmére kel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top