Magyarország kúl

Valyo Kikötő: közösségi tér lesz tavasztól a Duna-part

A Rákóczi-híd mellett fekvő, több ezer négyzetméteres, elhagyott kikötőből alakít tavasztól őszig programokban dús közösségi területet a Valyo Egyesület, amely a Szabihíd projektet is megcsinálta.

Látványterv: Valyo

valyósok próbálják közelebb hozni a budapestiekhez a Dunát, együtt élni vele és megélni, hogy itt van: programokat szerveznek a lezárt Szabadság hídra, most pedig itt a legújabb kezdeményezés, a Kikötő, írja a WeLoveBudapest. Újabb Duna-parti terület kerül fókuszba a Valyónak köszönhetően, a cél, hogy otthont találjanak számos szabadtéri programnak az idei nyárra. A nyitást május 1-re tervezik, jelenleg a helyszínen az a Valyo Mobil Szauna áll.

Az új cél a Rákóczi hídtól délre található, volt kikötőterület, amely több ezer négyzetmétert ölel fel.

Közösségi és kulturális városfejlesztési eszközökkel a tervek szerint egy 300-500 fős közönséget befogadó, nyáron folyamatosan üzemelő Duna-parti helyszínt varázsolnak majd a területből, ez lesz a Valyo Kikötő.

A Kikötő művészeti fesztiválok és kulturális rendezvényeknek ad majd helyszínt, napközben workshopok, közösségi-, gyermek- és sportprogramok, nyári egyetemek, este pedig koncertek, filmvetítések, színházi előadások kapnak majd helyet. Március 1-30-ig és április 15-30-ig tervező és építő workshopok lesznek a nyitásig, a tervezett zárás pedig szeptember 30. lesz.

A helyszín (fotó: Valyo)

Az egyesület célja, hogy a jelenleg elhanyagolt köztereket alacsony költségvetésű kísérleti megoldásokkal életre keltsék. Ez Rákóczi híd melletti helyszín szintén egy városmegújítási kísérlet része lesz, ahol közösségek bevonásával hoznak létre egy mindenki számára nyitott teret.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top