Magyarország kúl

Teltház lesz a Balatonnál az ünnepi hétvégéken!

A tavaszi hosszú hétvégékre megteltek a balatoni szállodák. Ugyanez a helyzet a belföldi wellness hotelek többségében.

Téltemető és tavaszköszöntő fürdés a Balatonban (MTI-fotó: Bodnár Boglárka)

A március 15-i hosszú hétvégére már nincsen szabad hely a balatoni szállodákban és húsvétra is alig akad üres szoba  – írja a Híradó.hu.

Idén 700 ezer helyet sikerült lefoglalni a balatoni kereskedelmi szálláshelyeken – árulta el az M1 műsorában Radóczy Andrea, a Hotel Silverine Lake Resort Balatonfüred tulajdonosa. Azt is elmondta, külön örülnek annak is, hogy nemcsak a szállodák iránt nőtt az érdeklődés, de nagyon sok a foglalás a különböző kulturális intézményeknél, kiállítóhelyeknél és galériáknál is.

Az elmúlt években Balatonfüreden volt a legdinamikusabb az idegenforgalom növekedése a régióban, 2017-ben a magyarországi települések közül a 6. helyezést érte el a vendégéjszakák szerinti rangsorolásban.

További cél, hogy Balatonfüred egy négy évszakos desztináció legyen, ezt a célt szolgálják a 2018. évi fejlesztések. Ennek keretében épül fel egy új sportcentrum, egy tematikus és egy élménypark, illetve egy 400 fős rendezvényterem is. Megépül a Balatonfüred és Tihany közötti kerékpárút, valamint egész évben látogathatóvá válik a Lóczy-barlang is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top