Magyarország kúl

Itthon készítik fel a világ legígéretesebb vállalkozásait

A Design Terminál tavaszi mentorprogramjára 25 országból érkeztek a jelentkezők, hatan jutottak tovább három hónapos, ingyenes kurzusra, ahol a világsikerre készítik fel őket.

Illusztráció: Thinkstock

A Design Terminál három hónapos, intenzív vállalkozásfejlesztő programjában a startupok üzleti modelljét, szervezeti és jogi hátterét, valamint marketingkommunikációját fejlesztik. A mentoráláson átesett cégek értékesebbé válnak, és alkalmasak lesznek első befektetőjük fogadására. Az elmúlt évek mentoráltjai között szerepelt a kerekesszékesek közlekedését segítő Route4U, az energiatermelő utcaburkolatot fejlesztő Platio és a sürgősségi betegellátást könnyítő GyermekSOS – írja a Forbes.hu.

A tavaszi szemeszter mentorprogramjára rekordszámú jelentkezés érkezett. A több körös kiválasztási folyamatot követően a 125 csapat közül a legjobb hat juthatott tovább a három hónapos, vállalkozásfejlesztési szakaszba. A programra jelentkező 125 startup a világ 25 országából érkezett, többek között Taiwanból, Németországból, Izraelből és az Egyesült Királyságból.

A programban résztvevő hat legjobb vállalkozás egy 3 hónapos, intenzív és térítésmentes vállalkozásfejlesztésen vehet részt. A hazai és nemzetközi mentorok segítsége mellett a résztvevők a Design Terminal olyan nagyvállalati partnereivel is együttműködhetnek, mint az E.ON, a MOL, a Knorr-Bremse vagy a BlackRock Budapest.

A közösségépítés és a közösségi innováció előtérbe helyezése mellett a mentorprogram egyik fontos célkitűzése a női vállalkozók számának növelése. A tavaszi programra jelentkezők közül már a startupok 30 százaléka rendelkezik női alapítóval. 2017 óta a mentorprogramra kifejezetten olyan kezdő vállalkozások jelentkezését várják, ahol az innovatív ötlet a közösség jólétét szolgálja és egy társadalmi kihívásra kínál megoldást.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top