Magyarország kúl

Trapper – A magyar retro farmer, amiben még volt anyag!

Egyenes szárú és répa – Neked milyen trappered volt? 40 éve ez volt a legmenőbb farmernadrág!

A hazai fejlesztésű és gyártású Trapper farmer nadrágok a ’70-es, ’80-as évek kultikus darabjai voltak. A Széna tértől a Rákóczi útig Trapper márkaboltok várták a nyugati életérzésre és a jó minőségű farmerekre vágyókat. 1978-ban, a nadrág gyártásának megkezdésekor pályázatot írtak ki az új márkanévre, a nyertes pedig a Trapper, magyarul prémvadász lett.

Az újságok tele voltak Trapper reklámokkal, fiatalok, gyerekek, férfiak, nők, mindenki hordta. A Trappert 1978-tól 1982-ig gyártotta a Budakalászi Lenfonó és Szövőipari Vállalat, de a nagy érdeklődésre való tekintettel a gyártást fel kellett gyorsítani, így bérmunkában az EKISZ is varrta. A Trapper népszerűsége aztán 1985 körül kezdett hanyatlani, amikor más, külföldi márkák is megjelentek a piacon, majd hosszú időre feledésbe merült. A nosztalgiára vágyóknak jó hír, hogy 2005 óta ismét gyártják a retro Trappert!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top