Magyarország kúl

Még Kínában is vetítették!

A zakós, sötétített napszemüveges detektív és fiatal társa a legsikeresebb német nyomozópáros volt a televíziózásban.

Itthon a ’80-as években vált népszerűvé Derrick és bőrkabátos, majd ballont viselő társa, Harry Klein. Rablási, csalási és gyilkossági ügyeket derítettek fel Münchenben, valamint annak környékén. Szigorúan csak BMW-vel jártak, és 3 kivételével minden ügyet megoldottak – micsoda páros!

Derrick ismét felgöngyölítette a szálakat![sc_cts_position slug="roadblock010" clear="1"]

Az életszagú retró sorozat hamar nagy siker lett világszerte. Derrick a szürke német nagyvárosban még szürkébb öltönyében nyomozott, sötétített szemüvege mögül okfejtett, néha megtorpant, majd forró nyomon rábukkant a tettesre. De nemcsak felderítette a bűnt, hanem próbálta megfejteni annak okát is: minden bűntényhez volt egy-két filozófiai és morális eszmefuttatása, és ezekkel a rendőrbölcsességekkel az epizódok végén ajándékozott meg minket.

A kultikus német tévésorozatot 1974-től 1998-ig gyártották, és több mint 100 országban vetítették. Itthon először a Magyar Televízió tűzte műsorára, a film magyarra fordított dalszövegét Korda György énekelte.

Hamisítatlan retró életérzés, és még ’80-as évekbeli divatot is láthatsz – a bűntény egy divatügynökségen történt!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top