Magyarország kúl

Steampunk harci robot vonult Budapest utcáin

Különleges kisjátékfilm készül Irinyi Jánosról, aki a kitalált történet szerint egy harci robotot is épített steampunk stílusban, hogy támogassa a szabadságharcot.

Az Irinyi című kisjátékfilm fő technikai eleme, a Petőfiről elnevezett harci gőzrobot az Artecho Egyesület kerékpáros felvonulásán Budapesten, a Boráros téren 2018. március 15-én (MTI Fotó: Mohai Balázs)

Irinyi Jánosról, a gyufa feltalálójáról szól az eddig kliprendezőként ismert Cibulya Nikol első kisjátékfilmje: az Irinyi alapja az, hogy az egyik legnagyobb korabeli kémikusnak egyrészt lőporgyártóként szerepe volt a magyar szabadságharcban, másrészt rengeteget kísérletezett – írja az Index. A film szerint az egyik ilyen kísérlet mégiscsak sikeres volt, és Irinyi készített egy harci robotot a forradalomhoz.

A film egyik legizgalmasabb része ez, a valóban elkészített és felépített robot lesz. A Petőfiről elnevezett gép ugyanis március 15-én végigrobogott a városon az Artecho Egyesület kerékpáros felvonulásán, erről pedig képek is készültek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top