Magyarország kúl

Zöldségkocsonya, retró íz a ’70-es évekből

Anno ez is került a húsvéti asztalra. Néhány évtizede ugyanolyan kísérletezők voltunk, mint napjainkban, és talán még bátrabb kombinációkat is kipróbáltunk, mint mostanság. És volt, ami bevált.

Mivel mi, magyarok imádjuk a kocsonyát, ezért kézenfekvő ötletnek tűnhetett a zöldségkocsonya is mint a korabeli reformkonyha forradalmi újítása. Az ötlet annyira bevált, hogy még ha nem is túl sűrűn, de még ma is találkozhatunk a párolt zöldségeket átlátszó zselébe tömörítő kompozícióval.

Igazi retró íz![sc_cts_position slug="roadblock010" clear="1"]

Kaszinótojással és friss kiflivel tálalták, főleg húsvét táján és karácsonykor volt népszerű. Ha nosztalgiázni támadna kedvünk, és leküzdhetetlen vágyat érzünk az iránt, hogy újra érezzük a retró ízeket, akkor ehhez az ételhez még ma is hozzájuthatunk a kisebb-nagyobb boltokban, vagy akár mi is összerittyenthetünk egy tállal a konyhában. De minek? 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top