nlc.hu
Magyarország kúl
11 éves magyar focista szupergólokkal kelt ámulatot Európában

11 éves magyar focista szupergólokkal kelt ámulatot Európában

Egy 11 éves magyar focistafiú olyan csodagólokat fejel és rúg, hogy dán csapatát máris a Juventus és a PSG fölé emelte.

A dán élvonalbeli Nordsjaelland utánpótlásában focizó Németh Hunor Vajk csak 11 éves, de a támadó az elmúlt hétvégén egy 64 csapatos, rangos olaszországi tornán a legjobb négy közé vezette együttesét és bekerült a viadal három legjobb játékosa közé – írja a Nemzetisport.hu.

A 11. életévét nemrég betöltő fiú ugyanis az elmúlt hétvégén hét meccsen – 2×20 perces találkozók, kilenc a kilenc ellen, rövidített pályán – hét góllal és három gólpasszal járult hozzá a Nordsjaelland négy közé jutásához. Búcsúztatták többek között a portugál Benficát – 11-esekkel, melyek során Németh Hunor is betalált – és a legjobb nyolc között a német Herthát is, 4–2-vel. Utóbbi mérkőzésen a magyar támadó szépségdíjas gólt fejelt („csodagólt” – ahogy édesapja jellemezte), egy találatot pedig előkészített. A Nordsjaelland olyan sztárklubokat előzött ezzel meg, mint a Juventus, a Chelsea, a PSG, a Milan vagy az AS Roma. Németh Hunort pedig még az elődöntők előtt jelölték a torna három legjobbja közé – 1064 gyerek közül.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top