Magyarország kúl

Így kerül felébe a 10 milliós autó

Az újonnan 10-15 milliós autók is sokat vesztenek értékükből, amint kigurultak a szalonból. Hány évet kell várnunk ahhoz, hogy akár 50 százalékkal olcsóbban megvehessünk egyet?

Fotó: Skoda

Passat, Mondeo, Superb középkatergóriás gépkocsik 8-15 milliós változatait tesztelték a Pénzcentrum.hu munkatársai. A Superb Style 2.0 TDi DSG modell eredetileg 11,41 millió, a Ford Mondeo ST Line 13,46 millió forintba került, míg a Passat High BMT 2.0 TDI SCR DSG 4Motion típusú modell ára 2016 decemberében még 15,063 millió forint volt.

Az autók jelentős része igen gyorsan és igen sokat veszít az értékéből azt követően, hogy kigurult az autószalonból, így néhány év elteltével már ezek a modellek is jóval alacsonyabb, már a szélesebb tömegek által is megfizethető áron megvásárolhatóak.

Az adatok alapján az derült ki, hogy már 3 év elteltével is jelentősen olcsóbban juthatunk hozzá a kocsikhoz: 22-23 százalékkal csökken a vételár. Természetesen az évek előrehaladtával tovább csökken az autók átlagára: az 5 éves modellek már 57,5 (Passat), 52,1 (Mondeo) és 61,4 százalékkal (Superb) olcsóbbak az új daraboknál. Hasonló az értékvesztés az extrás modellek esetén is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top