Magyarország kúl

Magyar népmesék, a legkedvesebb mesesorozatunk

A főcím piros madara, a kalocsai motívumok és a Kaláka együttes zenéje gyerekkorunk legkedvesebb emlékei közé tartoznak.

Az elmúlt évtizedek egyik legsikeresebb és leghosszabb mesesorozata a Magyar népmesék volt: a Magyar Televízió 1980-ban tűzte műsorára az első részt, az utolsót pedig 2012-ben vetítette a tévé.

A Magyar népmesék 32 éven keresztül szórakoztatta a gyerekeket, és generációk nőttek fel a jellegzetes rajzfigurákon. A mese ötletét Mikulás Ferencnek, a rendezést, tervezést Jankovics Marcellnek, a dramaturgiát pedig Bálint Ágnesnek köszönhetjük.

A macskacicó, Kacor király, Az égig érő fa vagy a Kiskondás története évtizedeken keresztül szögezte képernyő elé gyerekek ezreit, és a retró sorozat egyedi humorával minden epizódot feledhetetlenné tett. A paraszti kultúra megőrzése, a sajátos mesealakok gyerekkorunk nosztalgikus emlékei közé tartoznak. Neked melyik volt a kedvenc meséd?

Légy újra gyerek, és nézz meg egy részt a Magyar népmesékből!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top