Magyarország kúl

Jönnek az okostelepülések!

Kísérleti program indul magyar települések okosvárossá fejlesztésére. A következő egy-másfél évben az okostelepülések számára használható programok fejlesztésére informatikusokat is képeznek.

Fotó: Thinkstock

A „Civitas sapiens – okosvárosok – bölcs közösségek” konferencia nyitó előadásán hangzott el, hogy a kísérleti program helyszínei között különböző helyzetű és népességű települések lesznek majd – írja az MTI. A fejlesztéseket az év végére szeretnék befejezni, a bevált eljárásokat jó gyakorlatként mutatják majd fel más településeknek.

Deutsch Tamás, a Digitális jólét programjáért felelős miniszterelnöki biztos elmondta, hogy a következő egy-másfél évben legalább 500 embert szeretnének kiképezni az okostelepülések számára használható programok fejlesztésére. Szólt arról is, hogy a konferencia a „digitális térségfejlesztés” elnevezésű szakirányú továbbképzés második oktatási napja. A képzést kifejezetten a közigazgatásban dolgozó diplomásoknak alakították ki.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top