Magyarország kúl

Terasznyitó bulik hétvégéje lesz Badacsonyban

Jó idővel, finom badacsonyi borokkal, helyi alapanyagokból készült ételkülönlegességekkel várják a feltöltődni vágyókat a helyiek.

(MTI-fotó: H. Szabó Sándor)

Az április 27. péntek estétől május 1. kedd estig tartó néhány napra amolyan korai szezonnyitóként tekintenek Badacsonyban – bulitól hangos teraszokkal, kerti grillezéssel várnak – írja a Dívány.hu.

Néhány kellemesnek ígérkező program:

  • Badacsony központjában, az ikonikus Poharazó épületében működő Pláne borbár teraszát április 28-29-30-án a Gastro-hack csapata foglalja el, grillezett sajttal, füstölt húsokkal és a legjobb badacsonyi borokkal.
  • A Badacsony oldalában fekvő Villa Pátzay alatt április 28-án nyílik meg a terasz, ahol jazz koncerttel, jó zenékkel, badacsonyi borokkal és naplementenézéssel várnak a hosszú hétvégén.
  • A Római úton található, strandhangulatú Friss Terasz is április 28-án tartja a nyitóbuliját. Mivel idén Laposáék másik helye, a Kishableány átépítés miatt zárva lesz, az ott megszokott izgalmas hamburgereket itt kell keresned.
  • Ha inkább hihetetlen kilátásban borozgatnál és mellé művészien megkomponált kóstolótálról falatoznál, a Friss Terasz melletti úton mássz fel a hegyre, a Laposa Birtokra!
  • Az Istvándy Borműhelyben a teraszon iszogatás és a borokhoz passzoló bonbonok és sütik kóstolgatása mellett bormozizni is lehet.
  • A patinás Hotel Neptunban működő Tilia borvendéglőbe is érdemes betérni a hétvége folyamán. Itt a Bakony-Balaton régió alapanyagaiból főznek, így vad- és halételeket is kóstolhatsz náluk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top