Magyarország kúl

Küldtél ilyet anyukának, apukának?

Régen, ha nyaralni mentünk, képeslapot küldtünk a rokonoknak, de a kézbesítést rendszerint megelőztük: előbb hazaértünk, mint hogy a képeslap célba talált volna.

A régi nyaralások nem csupán azért voltak mások, mert a SZOT-üdülők hangulatához és a ’70-es, ’80-as évek Balatonjához semmi sem volt hasonlítható, hanem mert olyan szokásokat is kialakítottunk, amikre ma már csak sóhajtozva emlékszünk vissza. A Balaton a Kádár-korszakban is népszerű üdülőhelynek számított, így nagy öröm volt, ha a család bepattanhatott a Zsiguliba, és lepöfékelhetett a magyar tengerre.

Érkezéskor aztán a Balaton látványától és a hőgutától megrészegülten belevetettük magunkat a habokba, majd energia-utánpótlás gyanánt sajtos-tejfölös lángosért indultunk a büfébe. Aztán az NDK-turistáktól hangos parton megírtuk a szokásos képeslapot az otthon maradt rokonoknak, barátoknak, ami jó eséllyel akkor ért a címzetthez, amire mi is hazaérkeztünk lebarnulva vagy inkább leégve.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top