Magyarország kúl

Ezt iszod majd nyáron: elkészült a Balaton kávéja és koktélja

A Balaton kávéja idén citrusos-tonikos, Koktélja pedig bodzás-levendulás.

Szombaton Gyenesdiáson, a Balatoni Kurzusok rendezvénysorozat versenyén elsőként a baristák mérkőztek meg – írja a Zaol.hu. A Balatoni Barista- és Koktélbajnokságon minden versenyzőnek negyedóra alatt kellett elkészíteni és felszolgálni négy-négy adag eszpresszót, kapucsínót és egy saját maga által kitalált kávéitalt.

A Balaton kávéját a győri Csóka Richárd készítette el, és Pelso Nova névre keresztelte. A jeges ital alapja egy eszpresszó, cseresznyepürével, citrussal és tonikkal megbolondítva. A verseny összteljesítménye alapján a Balaton Baristabajnoka a szintén győri Józsi Erik lett.

A Balaton koktélja a Balaton szíve nevet kapta. Ebben gin, rózsalimonádé, barack- és kardamombitter, levendula- és bodzaszirup, valamint friss lime van. A levendula Tihanyhoz, a bodza Balatonfenyveshez kötődik. Keleti Máté készítette, akinek a Balaton a természetet, a harmóniát, a nyugodt, kellemes hangulatot jelenti, ezt próbálta visszatükrözni italában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top