nlc.hu
Magyarország kúl
Így utaztak nagyszüleink

Így utaztak nagyszüleink

Anno ilyen, mindent elnyelő bőröndbe pakolt nagymama és nagypapa, ha minket, unokákat készültek meglátogatni.

Ha nagyszüleink más városban vagy faluban éltek, gyakran meglátogattuk őket, a nagyiéknál töltött nyarak pedig örökre emlékezetesek maradnak. Persze, még ha ritkán is, de előfordult, hogy a nagyiék kerekedtek fel, és jöttek hozzánk látogatóba, ekkor kerültek elő ezek a bőröndök. Nagymama a jellegzetes kék vagy piros színben pompázó utazótáskákba hajtogatta nagy műgonddal a saját és nagypapa ruháit is, majd vonatra szállva elrobogtak hozzánk.

A dolgukat nem könnyítették meg a bőrönd alján apró kerekek, így ügyelniük kellett arra, hogy pont annyit pakoljanak a retró bőröndbe, amennyit el tudnak vinni a pályaudvarig. Nagymama az útra mindig csomagolt szendvicseket, rendszerint szalámisat tv-paprikával, és kis flakonokban teát is vittek magukkal, felkészülve az utazásra. Mi pedig nagyon örültünk, amikor a pályaudvarra befutott a vonat, és végre megérkeztek a mosolygó nagyszülők.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top