Magyarország kúl

Retro vasaló a ’80-as évekből

Ezzel a vasalóval könnyen megégethettük a ruhákat, ha nem a vasalásra, hanem Sandokanra figyeltünk a tévében.

Emlékszel azokra a délutánokra, estékre, amikor édesanyád alig látszott ki a hatalmas frissen mosott ruhahalmok mögül, amik vasalásra vártak? Valahol a kupac mögött ilyen retró vasalóval serénykedtek a dolgos háziasszonyok a ’80-as években, amikor a gőzölős, fújtatós, prüszkölős intelligens vasalók még a kanyarban sem voltak. Nemcsak a felsőket, nadrágokat szoknyákat és ingeket, hanem az ágyneműket, lepedőket is szépen ki lehetett vasalni ezekkel a régi szerkezetekkel.

De vasalás közben érdemes volt figyelni magára a tevékenységre, mert ha elkalandozott a tekintet és a gondolat, könnyen az égett szagra eszmélhettünk. Ha a tévében ment a Szomszédok, vagy mindenki maláj tigrise, Sandokan bukkant fel, és nem sikerült a figyelmet megosztani, előfordulhatott, hogy tovább nem is kellett vasalni a lepedőt, mert olyan lyukat égetett benne ez a vasaló, hogy okafogyottá vált a gyűrődések kisimítása.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top