Magyarország kúl

30 ezer négyzetméterrel bővül a Campona

Felújítás és bővítés is várható a XXII. kerületi plázában. Új homlokzat, tetőterasz, zöldfalak és zöldtető kialakítása is a tervek között szerepel.

A Campona bevásárlóközpont a főváros XXII. kerületében (MTI-fotó: H. Szabó Sándor)

A CPI Property Group szakmai ingatlanbefektetői csoport tavaly megvásárolta a Campona bevásárlóközpontot – írja az Index.hu. Az új tulajdonos fel kívánja újítani, illetve bővíteni szeretné a Camponát: a fejlesztési koncepció szerint a földszinti alapterületet mintegy 10 ezer négyzetméterrel, míg az emeleti alapterületet (a 2. emeleti épületrészekkel együtt) csaknem 21 ezer négyzetméterrel tervezik bővíteni.

A Campona fejlesztése során egyelőre nem terveznek teljes újabb szintet az épületre, de a tervek szerint elképzelhető, hogy az új homlokzat kialakításával egy időben második emeleti vendéglátóegységet és teraszrészt alakítanak ki a pláza tetején. Ehhez a kereskedelmi funkció miatt növelik a parkolóhelyek számát is.

Bár a bővítés miatt a zöldfelületek mennyisége csökkenni fog, a fejlesztő minőségi javítást ígér: többszintes és változatos fajösszetételű növénytakaróval betelepített zöldfelületek jöhetnek létre. Részlegesen zöldtetők kialakítását is tervezik, és az épület bejárati homlokzatán függőleges zöldfalakat akarnak kialakítani. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top