Magyarország kúl

Alku helyett jön a licit a magyar ingatlanpiacon

A fővárosi ingatlanok kínálati árából már alig lehet alkudni, de a különleges adottságú lakásokért egyre gyakrabban licitálni is hajlandók a vevőjelöltek.

Fotó: PIxabay

A nagyon jó elhelyezkedésű és különleges adottságú ingatlanok esetében már egyre gyakoribb jelenség, hogy az ingatlan árából egyáltalán nem enged az eladó, sőt több vevő aktív érdeklődése esetén az ingatlanközvetítő segítségével licit formájában áron felül értékesíti – írja a Privátbankár.hu.

Főként a befektetők keresik a kiemelt övezetben lévő vagy dunai panorámás lakásokat, amelyekre az irányáron felül is hajlandók költeni. De a saját otthonukat kereső vásárlók is egyre gyakrabban próbálják licitálással megszerezni a kiszemelt ingatlant.

A Duna House elemzési vezetője szerint 2018 első negyedévében több száz lakást értékesítettek a hirdetési árnál magasabb összegért, ami a tavalyi adatokhoz képest növekvő tendenciát mutat. Ahol még lehet alkudni, ott sem jelentős mértékben: 5%-nál nagyobb mértékű alkuval egyre ritkábban lehet számolni, sok esetben már csak minimális 1-2%-ot enged az árból az eladó.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top