Magyarország kúl

Szombaton az immár 14 helyszínes Balaton napjával indul a főszezon

Szombaton tartják az első egész Balatont körbeölelő régiós rendezvényt. Lesz tóba futás, BalatonBor, ingyenes strandbelépő és sok-sok családi program.

A keszthelyi strandon is kezdődik a főszezon (MTI-fotó: Varga György)

A főszezonnyitó piknik napját, ami egyben a balatoni összetartozás ünnepe is, idén először nem a víz hőfokához és az időjáráshoz igazodva tűzték ki, hanem a Balatoni Szövetség kezdeményezésére egy fix napra, ezzel is megmutatva, ha nincs éppen strandidő, akkor is akad bőven színes program az üdülőrégióban – írja az MTI. Az immár negyedszer tartandó eseményen újdonság lesz a korábbiaknál több sportprogram is. A legtöbb helyen gyermek- és családi programokról is gondoskodnak – mondta el Kardos Gábor ötletgazda és főkoordinátor.

A csatlakozott tóparti települések a helyi adottságaiknak megfelelően eltérő programokkal várják az érdeklődőket, de mindenhol 14 órakor nyitják meg a főszezont a strandokon tóba futással, majd koccintanak a BalatonBorral, az ország első régióborával. A Balaton napját ünneplő települések: Almádi, Alsóörs, Badacsonytördemic-lábdihegy, Badacsonytomaj, Boglár, Fenyves, Fövenyes, Füred, Györök, Keszthely, Lelle, Siófok, Szigliget és Vonyarcvashegy.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top