Magyarország kúl

Ezek a kertmozik nyitnak ki idén a Balatonnál

Nem kell sokáig keresgélnie annak, aki idén újra kertmoziba menne balatoni nyaralása alatt. A mai gyerekek közül csak kevesen ismerhetik a pokrócba bugyolált mozizás örömét, mutassuk hát meg nekik!

Fotó: Thinkstock

Reneszánszukat élik a Balaton-parti kertmozik – írja a Hvg.hu. Az amerikai premierrel egy időben mutathatják be a sikerfilmeket.

Lényegében minden második településen volt kertmozi a Balaton mellett a hetvenes-nyolcvanas években, többségük a rendszerváltás után bezárt. Pálffy Géza, a zánkai úttörőváros egykori mozigépésze és családja élesztett újra néhány kertmozit, ők üzemeltetik most a fövenyesi, balatonakali és a révfülöpi helyeket.

A déli parton Balatonföldváron működik még egy nosztalgikus hangulatú kertmozi neonokkal, nem messze a Balatontól, és Zalakaroson is nyílt egy a közelmúltban. Az északi parton pedig még Csopakon és Balatonakarattyán lehet esténként a szabadban filmet nézni. Harmadik éve újra üzemel a vonyarcvashegyi és a balatonlellei létesítmény is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top