Magyarország kúl

Kivételes sportoló lett 50 éves kora után a pécsi férfi

Ötvenévesen kezdett újra komolyabban foglalkozni a sporttal, ma ultramaratonon indul.

Ötvenévesen kezdett újra komolyabban foglalkozni a sporttal, most pedig már szinte felfoghatatlan távolságokat tesz meg a pécsi Mindum Károly – írja a Pécsma.hu. Tekert már világrekordot, úszott és futott több ezer kilométert, de most valami olyanra vállalkozott, amire a világon összesen csak tizenhárman. Ez nem más, mint a Swissultra Deca Continuous, amit augusztusban rendeznek meg Svájcban.

Ezen a versenyen 2260 kilométert kell teljesíteni pihenés nélkül: 38 kilométer úszás, 1800 kilométer kerékpározás, majd 422 kilométer futás a táv.

Mindum Károly életében mindig jelen volt a sport, de sosem hivatásszerűen. Amatőrként egy Balaton-átúszással kezdődött minden, majd megbabonázta a triatlon szépsége. 

Ezen távok teljesítése már nem csupán a felkészülésen múlik. Fontosak a genetikai adottságok, a mentális képességek, a monotóniatűrés, a gyors regeneráció – vallja a sportoló.

Fotó: Mindum Károly / Facebook

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top