Magyarország kúl

Felveszi a magyar állampolgárságot a nemzet szépe

A nagyváradi Fenesi Krisztina ma még román állampolgár, de már aláírta a szükséges papírokat. Mindig is magyarnak vallotta magát.

Felveszi a magyar állampolgárságot a Nemzet Szépe verseny győztese – tudósít az Index. A nagyváradi Fenesi Krisztina jelenleg román állampolgár, de már aláírta a szükséges papírokat, így várhatóan néhány hónapon belül felveheti a magyar állampolgárságot.

Fenesi Krisztina (Fotó: MTI Fotó / Kovács Tamás)

A lap azt írja, hogy a 21 éves pszichológushallgatónak muszáj volt kérelmeznie az állampolgárságot, mert enélkül nem indulhatna a Miss Nation Global döntőjében. „A dokumentumok most lettek készen Nagyváradon, amikor legközelebb Budapestre utazom, beadom őket a megfelelő helyre. Várhatóan 2-3 hónapon belül hivatalosan is magyar állampolgár leszek. Ezt azért sürgetem ennyire, mert enélkül nem indulhatnék a Miss Nation Global döntőjén a szabályzat szerint, de egyébként is gondolkodtam már rajta, hogy felveszem, hiszen magyar az anyanyelvem, magyarnak vallom magam” – mondta a lapnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top