Magyarország kúl

Házi málnaszörp gyerekkorunkból

Nagyi málnaszörpjének a mai napig nincs párja, ráadásul pofonegyszerűen el is készítheted. Mi ma is imádjuk szódával felengedve.

Gyerekkori nyaraink ízei közül a málnaszörp sem hiányozhat. A Leo jégkrém és az egresmártás mellett a házi málnaszörp is a toplistások között szerepelt, és ízét a mai napig nem körözte le egyetlen üdítőital sem. Tény, hogy a Bambi és a Traubi is finom volt, de ha nagyi elővette a gyönyörű bordó üveget, ami a színét a házi málnaszörpnek köszönhette, már hoztuk is a szódásüveget, hogy a szörpöt felengedve a világ legfinomabb üdítőjét kortyolhassuk. Ha te is szeretted, nosztalgiázz, és készíts saját retró málnaszörpöt!

3 kg alaposan megmosott, fakanállal vagy botmixerrel pépesített málnát főzz 3 liter vízben a forrástól számított kb. 20 percig. Lassú tűzön, gyakran kevergetve hagyd, hogy a málna teljesen szétfőjön, majd passzírozd át egy sűrű szitán. Ezután adj hozzá 1-1,5 kg cukrot – ami akár nyírfacukor is lehet –, keverd el, és a forrás után még főzd 5 percig. Végül töltsd meleg üvegekbe, mindegyik tetejére szórj késhegynyi borkősavat, zárd le az üvegeket, takard be őket, és hagyd, hogy kihűljenek a dunsztban. Ha azonnal fogyasztod, egyszerűen csak várd meg, amíg kihűl a szörp, utána engedj hozzá szódát, és repülj vissza gyerekkorod nyaraiba.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top