Magyarország kúl

Youtube-videóban szólt be Tibi atyának egy debreceni pap

A domonkos rendi szerzetes megígérte, hogy ellátogat a lecsúszott humbákföldi pap fesztiváljára.

A Szólj be a Papnak-vitasorozat egyik papja Tiszafüredre látogat, hogy részt vegyen az első Humbákfölde Fesztiválon, amelyet június 21-23. között rendeznek meg a városban – írja a Dehir.hu. A résztvevők Tokodi László domonkos rendi szerzetest faggathatják majd többek között arról, hogy mennyit iszik egy pap, mire költik a perselypént, mi a baj a lombikbébikkel, vagy épp kire szavaztak a keresztények. Az eseményen egy igazi gyóntatófülke is várja azokat, akik szeretnék megbánni a vétkeiket.

A debreceni szerzetes Youtube-videóban üzent Tibi Atyának, a fesztivál „arcának”. „Tibi Atyának kedves ministránsa! Egy hívő vagy egy ministráns nem mindig lát bele papja életébe, éppen ezért legendákat, mítoszokat gyárt vele kapcsolatban. Lehet, hogy ez történt veled is. Egy igazi Tibi atya helyett egy virtuális Tibi atyát alkottál? Lehet, hogy érdemes lenne megismerned egy igazi papot? Figyelj, én készen állok rá! Ha úgy gondolod, találkozzunk!”  – mondja a kisfilmben.
 
A szerzetes azért látogat el a fesztiválra, mert reméli, hogy „sikerül a földiekről az égiekre” irányítania Tibi atya tekintetét, hiszen „Isten lelke sokkal jobb hatással lesz életére, mint bármely alkohol”.
 
A Szólj be a Papnak-vitasorozat 2017 februárjában indult három debreceni keresztény felekezet összefogásával. A kezdeményezés célja, hogy egyfajta „kocsmai evangelizáció” keretében alkalmat adjon az emberek számára, hogy a saját életük nagy kérdései kapcsán megismerkedhessenek a hagyományos, bevett egyházak képviselőinek személyes álláspontjával, és találkozzanak a hittel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top