Magyarország kúl

Zseniális fotók: Ayrton Senna az első magyar nagydíjon

Meg a másodikon. A háromszoros világbajnok brazil pilótát sokan ma is a világ valaha volt legjobb F1-versenyzőjének tartják. 1994-ben vesztette életét a San Marinó-i nagydíjon.

Az első forma-1-es magyar nagydíjat 1986-ban rendezték a Hungaroringen. A pole-pozíciót a brazil Ayrton Senna szerezte meg. A győzelem végül Nelson Piquet-é lett, Senna a második helyen futott be.

Fotók: Urbán Tamás / Fortepan

Senna a következő évben is visszatért a Hungaroringre, akkor is második lett, megint csak Piquet happolta el előle a győzelmet. Talán nem véletlen, hogy a brazil éppen a magyar nagydíj hétvégéjén közölte csapatával, a Lotusszal, hogy a következő szezontól már a McLarennél fog versenyezni.


 
Sennát sokan ma is minden idők legjobb forma-1-es versenyzőjének tartják. Pályafutása alatt három világbajnoki címet szerzett; vérbeli versenyzőként, a pályán érte a halál: az 1994-es San Marinó-i futamon a Tamburello-kanyarban a betonfalba rohant.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top