Magyarország kúl

50 méteres óriáskerékkel ünnepli 50. születésnapját Siófok

Az első magyar készítésű, 50 méter magas óriáskerék felállításával és színes programsorozattal ünnepli fél évszázados múltját a Balaton fővárosa. Július 1-jén a Nagystrandon vehetik birtokba a látogatók a Siófok Óriáskereket, amelyről megcsodálható a Tihanyi Apátság, a völgyhíd, a Badacsony, a Balaton-felvidék, a Somogyi-dombság, a Siófoki Víztorony és szinte az egész Balaton.

Óriáskerék Siófokon (forrás: beruházó)

Július 1-jétől a nyári szünet végéig az 50 méter magas, magyar készítésű óriáskerékről tekinthető meg a balatoni panoráma Siófokon, a Nagystrandon. Az önkormányzati tulajdonban lévő, siófoki strandokat üzemeltető Balaton Parti Kft. ügyvezető igazgatója, Pintér Tamás elmondta: a balatoni települések nagy hangsúlyt fektetnek a szezon bővítésére, ahogy az is egyre fontosabb, hogy a Balaton mellett egyre több attrakcióval várják a családokat, fiatalokat, és az idősebbeket egyaránt. Ilyen turistalátványosság a minden generáció, a külföldi és belföldi vendégek számára egyaránt különleges élményt nyújtó Siófok Óriáskerék, amely valóban „óriás”, hiszen idén először, a város 50. születésnapja alkalmából 50 méter magasból, a város legmagasabb turisztikai pontjáról tekinthetik meg a látogatók Balaton-parti panorámát.

A Siófok Óriáskerék páratlan kilátást nyújt a városközpontra a víztoronnyal és a templommal, az ezüstparti szállodákra, az Aranypartra, a siófoki mólóra és a vitorláskikötőre. A távolban a magasból megcsodálhatjuk a Tapolcai-medence legmagasabb tanúhegyét a Balaton két öble közé ékelődő Badacsonyt, a Tihanyi Bencés Apátságot, Balatonfüred kikötőjét és a Fehértemplomot, a paloznaki templomot, az ősi, tartárjárás után épült Alsóörsi Református Templomot, a Somlyó-hegyi Kilátót és még sorolhatnánk.

A most felállított látványosság érdekessége, hogy Magyarországon ez az első magyar készítésű óriáskerék, ami kimondottan a város jubileumi évére készült. Az 50 méter magas, 30 gondolás, 180 fő befogadására alkalmas óriáskereket nyolc hónap alatt készítette el Horváth Mihály ötletgazda. Az önkormányzattal való együttműködés révén az idei nyártól hat éven keresztül minden szezonban a siófoki strand lesz majd a kerék otthona.

 Az óriáskerékkel Siófok egyetlen Balaton-parti városként kínál olyan kedvelt turisztikai attrakciót, mint Budapest.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top