Magyarország kúl

Táncolni való zenék és szuper borok az Irie Maffia első saját fesztiválján

Az első Palkonya Hangja fesztiválon remek zenészek lépnek fel, mint a perui Los Mirlos, az afrobeatet játszó Mabon Dawud Republic, a ghánai–magyar RedRed Sena Dagaduval és a magyar–perui–uruguayi Los Orangutanes.

Augusztus 10–12. között rendezik meg az első Palkonya Hangja fesztivált a Baranya megyei Palkonyán. Az Irie Maffia első saját szervezésű fesztiválja három, a maga területén rendkívül sikeres magyar fiatalember, az Irie Maffia vezetője, Élő Márton, a Zing Burger alapítója, Susánszky Ádám és a palkonyai borász, Haraszti Ferenc összefogásával jött létre, akik szerettek volna egy, a megszokott borfesztiváloktól eltérő, egyedi rendezvénysorozatot létrehozni, ahol  a világ minden tájáról érkező zenészek többek között dél-amerikai cumbiát, afrobeatet, reggae-t és hiphopot játszanak majd.
 
„Ez a palkonyai fesztivál számomra kicsit olyan, mint amikor egy féltve őrzött kincset, valami eddig titkos rejteket megoszt az ember a barátaival, ismerőseivel. A palkonyai táj, hangulat plusz az a zenei világ, amivel megpróbáljuk ezt a csodát még vonzóbbá tenni, egy olyan kombináció, amit tényleg büszkén, de nagyon féltve mutatunk meg az erre nyitott közönségnek – mondja Élő Márton. – Szeretnénk, ha ez a fesztivál hosszú távon is egy családias, baráti kis rendezvény maradna, amilyen maga Palkonya is. Ezért is maximalizáltuk kétezer emberben a létszámot.”


 
Az Irie-stáb számára nem ismeretlenek a különleges projektek. Wake Up című slágerük egy különleges kampány címadója lett: a Semmelweis Egyetemmel, az Apáczai Csere János Gimnáziummal és az Országos Mentőszolgálattal összefogva az ország gimnáziumait járják, és ezidáig már több mint ezer diákot tanítottak meg a hivatalos újraélesztési protokollra. 2018-ban már második alkalommal rendezték meg a Ghánai Magyar Kulturális Hetet Accrában, Ghána fővárosában, ahol koncertekkel, fényfestéssel, gyerekprogramokkal és filmvetítéssel igyekeztek közelebb hozni egymáshoz a két kultúrát.
 
Ezúttal Palkonya életét rázzák fel zenei és gasztronómia programokkal, a helyi borászokkal és termelőkkel szoros együttműködésben. A rendezvényen számos palkonyai pince nyitja ki kapuit, a termelői piacon pedig helyi gasztronómiai különlegességeket is meg lehet kóstolni.


 
A Palkonya Nagyszínpadon többek között a perui Los Mirlos, az afrobeatet játszó Mabon Dawud Republic Delé Sosimivel kiegészülve, a ghánai–magyar RedRed Sena Dagaduval és a magyar–perui–uruguayi Los Orangutanes is fellép majd. A külföldi sztárok mellett olyan népszerű hazai előadók is színpadra lépnek, mint az Irie Maffia, a Kéknyúl, a The Qualitons, az Ethnofil vagy a pécsi Singas Project. Délutánonként a pincesoron akusztikus koncertek és chillouthelyszín várja a fűben heverészni vágyókat.  
 
A Haraszti Birtok két helyszínnel fogadja a tudatos bulizókat: az Árpaföldön a magyar és kínai pszichedelikus színtér legkiválóbb DJ-i repítenek a goatrance világába reggeltől estig, a Soundsystem Teraszon pedig olyan ismert DJ-k táncoltatnak, mint JumoDaddy, Zhao, Suhaid, ELO és Cadik.


 
A BusaPista Hiphop Bázisra az Irie Maffia veterán rappere, Busa Pista legjobb cimboráit hívta meg a hazai underground hiphop szcénából, így például a Slow Village, az NKS vagy a Lusta Bítek szórakoztatják majd Palkonya hiphopra éhes közönségét.
 
A Palkonya Hangja egy kifejezetten gyerekbarát fesztivál: mesekirándulás, Bóbita Bábszínház, gyerekkoncertek, kézműves szakkör  és még sok más program várja a mulatni vágyó szülők mulatni vágyó gyerekeit.

A fesztiválról további információkat az esemény weboldalán és Facebook-oldalán találsz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top