Magyarország kúl

Őrület: a helyiek kedvéért lesz újra fizetős a parkolás Esztergomban

Nem vált be a teszt: az ingyenes parkolás miatt nőtt a szabálytalankodók száma, és balesetveszélyes tumultusok alakultak ki.

A helyiek kedvéért vezetik be újra a fizetős parkolást Esztergombanírja a Kemma.hu. A helyi képviselőtestület még 2017 szeptemberében szavazta meg, hogy a városban ingyen parkolhassanak a járművek.

Fotó: MTI Fotó / Balogh Zoltán

Abban bíztak, hogy a féléves tesztidőszak alatt kiderülhet, hogy hatékonyabbá teszi-e e a parkolást az automaták kikapcsolása. Sajnos, a január 1-jével hatályba lépett rendelet nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket: a tesztidőszak alatt nagyon megnőtt a tilosban parkolók száma, és sorra alakultak ki a balesetveszélyes közlekedési helyzetek.
 
A helyiek a közösségi médiában rendkívül éles, indulatoktól sem mentes vitába elegyedtek egymással az új rendszerről – ezért a képviselők úgy döntöttek, június 30-a után újra fizetőssé teszik a parkolást a városban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top