Magyarország kúl

Alba Regia kölnivíz, nagyi legmasszívabb parfümje

Régen a nők parfüm helyett kölnivizekkel koronázták meg a készülődést. Az Alba Regia kölni illatától viszont az emberek távolabb, a muslicák pedig közelebb kerültek a viselőjéhez..

Nagyanyáink is szerették a cicomát, a készülődést, a szép frizurát és a csinos ruhákat: mindegy volt, hogy falun vagy nagyvárosban éltek, a legtöbb nő örült, ha volt alkalma kicsinosítani magát. Ilyenkor kerültek elő a díszes hajcsatok és hajtűk, a fodros blúzok és a kölnik is. 50-60 évvel ezelőtt parfüm helyett kölnivizet használtak, és olyan jellegzetes illatuk volt, hogy ha egyszer megszagoltuk, soha többé nem feledtük. A Krasznaja Moszkvánál jobb, de a húsvéti locsolókölniknél rosszabb Alba Regia kölnivíz minden szagot, illatot elnyomott, ami a környezetének 10 méteres hatóterében létezett, illata pedig az orrunkban marad, amíg világ a világ. A te nagyidnak is volt ilyen retró kölnije?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top