Magyarország kúl

A somogyi Rambo története: 4 hónapig menekült, mint egy akciófilmben

Az egész országot izgalomban tartotta a somogyi Rambo esete, aki csaknem 25 évvel ezelőtt négy hónapig bujkált a rendőrök elől erdőkben és tanyákon.

Sylvester Stallone Rambo szerepében (Fotó: 24.hu)

Az emlékezetes sztorit a sonline.hu elevenítette fel. 1994-ben egy O. István nevű rendkívül agresszív kisasszondi lakost keresett a rendőrség, aki alaposan gyanúsítható volt azzal, hogy életveszélyes sérülést okozva hasba lőtt egy helyi traktorost.

A rendőrség kommandósokkal, kutyákkal kereste hónapokon keresztül, de mindig meglógott előlük. Szinte naponta érkezett bejelentést a férfiről, akire közben ráragasztották a somogyi Rambó nevet. A nyomozók szerint népes csapat támogatta a szökevényt. Ők szereztek neki újabb és újabb búvóhelyeket az erdőben, tanyákon, ők hordták neki az élelmiszert és a ruhát, valamint ők próbálták félrevezetni a rendőröket is, hogy „védencük” egérutat nyerhessen. 

Végül elkapták a többszörösen visszaeső bűnözőt, aki 10 évig volt utána börtönben. Kiszabadulása után egy nővel erőszakoskodott, majd hasonló erdőn-mezőn, hóban való menekülést mutatott be, de a rendőrök rutinosak voltak, 10 óra után elkapták.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top