Magyarország kúl

A mélyszegénységben élő nőket segíti a magyar Youtube-sztár

A For Her Vlog szerzője menstruációs szegénységben élő társain szeretne segíteni, ezért adománygyűjtést szervezett az Igazgyöngy Alapítvány számára.

Talán kevesen tudják, de Magyarországon is élnek olyan lányok és asszonyok, akik sokszor kénytelenek napokig kimaradni az iskolából vagy a munkahelyükről, mert nem engedhetik meg maguknak, hogy tampont vagy egészségügyi betétet vásároljanak.
 
Rajtuk szeretne segíteni Szandra, a For Her videoblog szerzője, aki jó ideje fontolgatja, hogy egy társadalmilag hasznos ügy támogatására használja fel a népszerűségét. „Néhány héttel ezelőtt a Twitteren megosztott valaki egy cikket, ami a menstruációs szegénységről szól. (…) Vannak olyan országok, ahol ennek a problémának a megoldása érdekében történtek már változások, például csökkentették a női egészségügyi termékeknek az áfáját, de sajnos hazánkban erre még nem született megoldás” – mondta legfrissebb videójában Szandra.

Ezért úgy döntött, hogy adománygyűjtést szervez a mélyszegénységben élő embereket támogató Igazgyöngy alapítvány számára. A youtuber és az alapítvány egészségügyi betéteket gyűjt a rászoruló nőknek, az adományokat július 17-21. között várják a Budapest belvárosában lévő Kicsicake Cupcake Bárban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top