Magyarország kúl

Szuper menő mobil faházakat épített a Hello Wood

A kizárólag fával dolgozó csapat húzta fel a fantasztikus, Deák téri pop-up-parkot is.

A csóromföldi nyári egyetemen hét, lakhatásra is alkalmas víkendházat építettek fel – írja a Kreatív. A Cabin Fever (Kabinláz) elnevezésű, egyhetes program során a részt vevő hallgatók nemzetközi építészirodák szakembereinek irányításával megtanultak házat építeni, és olyan mozgatható, lakható, egyedi fakunyhókat raktak össze, amelyek idővel akár a Bakony vagy a Káli-medence modern dizájnszállásainak a prototípusául is szolgálhatnak majd.

Fotók: Facebook / Hello Wood

Megépült a magyar AU workshop gyapjúval bélelt elvonulókunyhója, a Hello Wood erdei klubháza, a cseh H3T architekti kerekes házikója, a svájci frundgallina 12 méter magas menedékháza, az olasz ZarCola, a spanyol Josep Garriga és az OfficeShophouse emeletes házai, illetve az argentin iR arquitectura napenergiával működő passzívháza is.


  
A leendő építészek a táborban két új technológiával is megismerkedhettek. Kísérleti jelleggel kipróbálhatták a LafargeHolcim cementgyártó cég Alirium nevű új anyagát és a Beger Házak előregyártott fapaneljeit is.

A Hello Wood építette egyébként a vidám, Deák tári pop-up-parkot is, amelyről nemrég mi is nagy elismeréssel írtunk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top