Magyarország kúl

Szepesi György legendás pillanatai

A július 25-én elhunyt Szepesi György számos legendás, csodás pillanatot hozott több generációnyi magyar életébe. Szubjektív válogatás.

A „6:3”

Szepesi legendás közvetítése szinte egyenértékű a magyar válogatott történetének legnagyobb sikerével, az 1953 novemberében megnyert angolok elleni meccsel.

Filmen

A 2×2 néha 5 című klasszikus magyar filmben saját magát játszotta, egy korabeli cameóban, itt láthatjuk is legendás kommentátori stílusát.

Jönnek a csehszlovákok!

1969 decemberében világbajnoki pótselejtezőt játszottunk Marseille-ben Csehszlovákiával, ahol 4-1-re kikaptunk. A marseille-i vereség közben született Szepesi György szállóigéje: „Jönnek a csehszlovákok, jönnek a csehszlovákok!” Elérhető online hangfelvétel csak egy kabaréjelenetből maradt meg, ahol Szepesi Peterdi Pállal nevet keserűen a magyar foci kudarcán – pedig ez még az aranykor volt.

A Puskás-szobor avatóbeszéde

2013-ban avatták fel Puskás Öcsi szobrát Óbudán. Szepesi György mondott avatóbeszédet: nála senki sem volt hitelesebb, hiszen az Aranycsapat 12-ik tagjának is mondták őt.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top