Magyarország kúl

Trabanttal indult az északi sarkkörre négy magyar

A debreceni fiatalok a tervek szerint 12 országon keresztülpöfögve 7000 kilométert tesznek meg, a cél a lappföldi Rovaniemi.

Elindult Skandináviába az a négy debreceni fiatal, akik két Trabanttal közel hétezer kilométert tesznek majd meg, hogy tizenkét ország érintésével eljussanak a lappföldi Rovaniemibe. Ha egyben odaérnek, ők lesznek az első magyarok, akik ekkora távolságot tesznek meg egy szuszra a keletnémet autógyártás eme remekeivel.

Mátó Zoltán és felesége, Mátóné Tonhajzer Arabella is nekivágnak a 7000 kilométeres útnak. (Fotó: MTI Fotó / Czeglédi Zsolt) 

„Én egy Trabanttal bátrabban elindulok, mint egy másik autóval, mert a Trabantot ismerem, egyszerű, mint egy faék, bármikor hozzá tudok nyúlni, rengeteg pótalkatrészünk van, úgyhogy, ha baj van, akkor hozzányúlunk és megcsináljuk” – mondta a Dehír.hu-nak nyilatkozva Kovács Péter, az egyik utazó.
 
A fiatalok a Finnországba vezető út során Észak-Európa legszebb tájain pöföghetnek majd keresztül. „A Trabant utazósebessége nem túl nagy, úgyhogy bőven lesz időnk nézegetni, gyönyörű helyeken fogunk járni” – lelkesedett egyik útitársa, Mátóné Tonhajzer Arabella.

A Trabant-szerelem nevű túra résztvevői a tervek szerint augusztus végén térnek majd vissza Debrecenbe. Útjukat a támogató cég Facebook-oldalán lehet nyomon követni, azt ígérik, rendszeres blogbejegyzésekkel, videókkal és nyereményjátékkal is jelentkeznek majd.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top