Magyarország kúl

Itt a madártejes, mogyorókrémes, zserbós és tejbegrízes kürtőskalács

Nincs remény, a legszentebb hungarikumokat is maga alá gyűri a gasztroforradalom.

Édes Mackó néven nyitott cukrászdát az állatkerti Holnemvolt Várban a desszertjeiről ismert Vitéz Kürtős – írja az Origo. A cég micsurini hajlamú cukrászai a közkedvelt kürtőskaláccsal keresztezték a klasszikus magyar édességeket, és így olyan cukorszörnyeket hoztak létre, mint a kürtős guba, a kürtős krémes vagy a madártejes, mogyorókrémes, zserbós és tejbegrízes kürtőskalács.

Fotó: MTI Fotó / Krizsán Csaba

„Ez egy olyan desszert, amely már nemcsak az ünnepek, hanem a mindennapok édessége. Hogy megtartsa népszerűségét, a tradíciók, a hagyományos receptek megőrzése mellett szempont az is, hogy ne legyen unalmas. Ezért érdemes újabb és újabb verziókat, ízesítéseket kitalálni” – magyarázta a portálnak András Tünde, az Édes Mackó cukrászda tulajdonosa.
 
A vendégek habos kakaót, málnás tejet, többféle szörpöt és limonádét is ihatnak majd az új cukrászdában. A tulajdonosok gondoltak az ételallergiától szenvedőkre is, így szerdánként glutén- és tejmentes kürtőskalácsot is lehet majd kapni náluk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top