Magyarország kúl

Újra forgat az Oscar-díjas Szabó István

Zárójelentés című filmjének forgatása szeptemberben kezdődik. Az operatőr Koltai Lajos, az egyik producer Sándor Pál lesz.

Újra forgat az Oscar-díjas Szabó István – írja az Origo. A Filmalap Filmszakmai Döntőbizottsága 561,8 millió forint támogatást szavazott meg a rendező Zárójelentés címmel készülő új filmjének, amelynek forgatása szeptember elején kezdődik.

Fotó: MTI Fotó / Kallos Bea

„A főhős orvosprofesszor, akit számára váratlanul nyugdíjaznak, és lemegy szülőfalujába körorvosnak. Energiája érzelmi és társadalmi konfliktusok során segíti, hogy megtalálja fiatalkori önmagát. Ebben társa általános iskolai barátja, a falu plébánosa, akivel sorsuk azonossá válik” – mondta Szabó a filmről.
 
A Szabó István eredeti forgatókönyve alapján készülő alkotás producerei Sándor Pál és Tőzsér Attila, operatőre a rendező állandó alkotótársa, Koltai Lajos lesz. A bemutatót 2019 második felére tervezik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top