Magyarország kúl

EcoKemping a Szigeten: napelemes zuhanyzó és ehető tányér vár

Idén először nyitottak EcoKempinget a Szigeten a környezetvédelem iránt elkötelezett fesztiválozóknak. Napelemes vízmelegítéssel, víztakarékos tusolókkal, fenntartható étkezéssel, folyamatos szelektív hulladékgyűjtéssel és lebomló bio takarítóanyagokkal várták a sátorozókat.

Az EcoKemping bejárata (Fotó: E.ON)

A Szigeten idén visszaváltható a pohár, tilos a szórólap és a nejlonzacskó, továbbra is szelektíven gyűjtik a szemetet, és szívószálakat is csak azoknak adnak a vendéglátóhelyeken, akik ezt külön kérik.

Megnyílt az EcoKemping, ahol a fesztiválozók megtapasztalhatják, hogy megújuló energiával és a környezetet nem terhelő alternatív megoldások használatával ugyanolyan kényelmes és teljes lehet az élet. Itt az étkezés is teljes egészében fenntartható, még a tányér is tökéletesen lebomló és akár ehető is.  Kukorica, búzakorpa, cukornád – kizárólag növényi alapanyagból készültek az itt használt evőeszközök. A búzakorpából készített tányérokban akár levest is lehet enni, mert kb. 20-40 percig képes tartani a folyadékot.

Sass Dani is kipróbálta az ehető tányért (Fotó: E.ON)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top