Magyarország kúl

Hatalmas siker a Szarajevói Filmfesztiválon: három díjat hoztak el a magyarok

Szamosi Zsófia színésznőt, Kis Hajni rendezőt és a dokumentumfilmes Csuja Lászlót is díjazták.

Három díjat is kaptak magyar alkotók a Szarajevói Filmfesztiválon – tudósít az MTI. Szamosi Zsófia a legjobb színésznőnek járó elismerést kapta meg Szilágyi Zsófia Egy nap című filmjében nyújtott alakításáért; Kis Hajni Last Call című rendezése a legjobb vizsgafilmnek járó díjat kapta meg; Csuja László pedig elismerő oklevelet kapott Kilenc hónap háború című dokumentumfilmjéért.

Szamosi Zsófia az Egy nap forgatásán (Fotó: MTI Fotó / Kallos Bea)

Szamosi Zsófia tíz éven át játszott Pintér Béla színházi társulatában, országos ismertségre az HBO Terápia című sorozatában tett szert. Főszereplője volt az Oscar-díjas Mindenki című rövidfilmnek, a Sopsits Árpád rendezte A martfűi rémben nyújtott játékáért pedig megkapta a Magyar Filmdíjat a női főszereplő kategóriában.

Kis Hajni Last Call című vizsgafilmje a Filmalap támogatásával a Színház- és Filmművészeti Egyetemen készült, és nemrég elnyerte a budapesti Friss Hús rövidfilmfesztivál fődíját.
 
Csuja László Kilenc hónap háború című filmje magyar-katari koprodukcióban készült. Főszereplője egy 23 éves fiú, aki kárpátaljai magyarként kilenc hónapig harcol az orosz-ukrán háborúban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top