Magyarország kúl

Ingyenrepülőjeggyel csábítja a magyar informatikusokat a technagyhatalom

Észtország vezető IT-vállalatokkal közösen toborzási kampányt indított, hogy megnyerje magának a legjobb magyar szakembereket. A Taxify, a Microsoft, a Swedbank és más nemzetközileg ismert cégek vezetői pozícióira keresnek embereket.

A technológiai szempontból a világ legsikeresebb országai közé tartozó Észtország toborzási kampányt indított magyar szakemberek számára Career Hunt címmel, élvonalbeli IT-vállalatokkal közösen, nemzetközi szinten ismert cégek (pl. Taxify, Twilio, Microsoft, Veriff és Swedbank) vezetői pozícióinak betöltésére – írja a Forbes online kiadása.

Fotó: MTI Fotó / Beliczay László

A kiválasztott jelöltek ötnapos meghívást kapnak Észtországba, ahol megismerkedhetnek a programban részt vevő IT-vállalatokkal, ellátogathatnak a NATO internetes biztonsági központjába, és a világ legnagyobb robotikai kiállításán, a Robotexen is részt vehetnek. Emellett egy állásinterjúra is meghívják őket, amely komoly hatással lehet a további pályafutásukra.

Az előzetes interjúztatást a Jobbatical nemzetközi állásközvetítő portál végzi. A cég vezérigazgatója, Karoli Hindriks hangsúlyozta, hogy a technológiai szektorban világszerte a munkaerőhiány jelenti az egyik legnagyobb problémát. Mint mondta, azt reméli, hogy kampányuk megváltoztathatja az emberek toborzásról alkotott elképzeléseit. „Az egyszerű álláshirdetés már nem elég – mutat rá a szakember. – A munkavállalók sokkal mobilabbak, mint korábban, és még nagyobb erőfeszítésre van szükség elérésükhöz.”

Az érdeklődő IT-szekemberek jelentkezését szeptember 23-ig várják a Carreer Hunt weboldalán.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top