Magyarország kúl

Moncsicsi idén 44 éves. Neked is volt?

Az eredetileg népnevelő játéknak készült Moncsicsiből minimum egy ott ücsörgött a legtöbb gyerekszobában, és ha úgy tartotta kedvünk, tetőtől talpig felöltözhettünk olyan szerkóba, amin Moncsicsi díszelgett. Rajtad is eluralkodott a Moncsicsi-láz?

A Moncsicsi az egyik legkedveltebb játék volt a ’80-as évek elején, azonban azt a sikert, amit a határon túl elért, nálunk meg sem közelítette. A retró játék 1974-ben született Kóicsi Szekigucsi jóvoltából Japánban, aki eredetileg azért tervezte a szőrös kis figurát, hogy a gyerekeket és a felnőtteket megtanítsa az egymás iránti tiszteletre. Nemes küldetése ugyan feledésbe merült, de már a megjelenése évében hatalmas őrületet váltott ki a baba, amely még az USA-t is meghódította, és népszerűbb lett, mint Miki egér. Itthon is eluralkodott a Moncsicsi-láz: a pólókon, a gyerekeknek szánt táskákon, a zsebkendőkön, a tányérokon, mindenen ott virított az emberarcú, szeplős majombaba. Természetesen a Balatonra is magunkkal vittük, ha nyaralni mentünk.

Moncsicsi a Balatonon – Forrás: Fortepan

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top